p2Peletii de la SC. BRICHETE BIOMASA S.R.L

-reprezinta un combustibil solid, ecologic, provenit dintr-o sursa regenerativa si sustenabila, folosit pentru producerea caldurii si a energiei, produs 100% din fibre de lemn si resturi vegetale si paie.

– sunt considerati inlocuitori ai gazelor naturale.Dupa cum stiti gazele sunt in crestere tot timpul.

Din comparatia celor doua tipuri de incalzire rezulta urmatoarele: peletii sunt mai ieftini cu 20-25% fata de gazul natural, nu prezinta pericol de explozie, se utilizeaza cu acelasi confort.

-facand aceiasi comparatie cu lemnul de foc, rezulta faptul ca peletii sunt mai eficienti din punct de vedere al randamentului de ardere, puterii calorice, confortului si sigurantei in utilizare.

– sunt neutrii din punct de vedere al emisiilor de carbon. La ardere, acestia emit aceiasi cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbita de padure in timpul cresterii.

– ard aproape fara emisie de fum.

-in gazele de ardere praful este alcalin.

-au un continut scazut de metal, iar sulfurile sunt aproape inexistente.

 

b3Brichetii de la SC. BRICHETE BIOMASA S.R.L ,  1m cub brichetebiomasa = 5 m cubi de lemn !!!

Prin termenul de bricheta se intelege rezultatul unui proces de comprimare a materialului  caracterizat de o importanta crestere a densitatii. Bricheta reprezinta o tehnologie de interes enorm intrucat intr-un volum redus se concentreaza rezerva energetica (puterea calorica). Densitatea regasita in bricheta este mult mai mare decat cea regasita in lemnul de foc. Porozitatea e foarte scazuta si ca urmare flacara produsa in timpul arderii e mai densa decat cea produsa de arderea lemnului. Cu alte cuvinte brichetele sunt considerate un combustibil mult mai bun fata de lemn, de neegalat, incat brichetele au o capacitate termica exceptionala. Gaura din interiorul ajuta la ardere brichetei pe exterior, cat si pe interior dezvoltand o putere calorica mare si tiraj maxim.

Prin urmare retin caldura pe o perioada de timp mult mai mare si mentin temperatura ridicata in interiorul focarului din cazan, permitand o ardere usoara a brichetelor noi introduse.

Diametru: 80 mm
Lungime: <30 mm
Ambalaj: <10 kg
Palet: <960 kg
Putere calorica:5200 kcal/kg
Umiditate: 3.4%
Cenusa: 0.95%